Sírgondozás

Önnek ajánlom mindenre kiterjedő sírgondozási szolgáltatásunkat, ha a távolság vagy időhiány miatt csak ritkán jut ki a temetőbe, de igényli, hogy hozzátartozói, rokonai sírján folyamatosan friss virág legyen, és egy mindig ápolt nyughely őrizze szerettei emlékét.

Szüksége van ránk, ha egészségi, illetve egyéb okok miatt nincs ideje a sír rendszeres gondozására, vagy legtöbbször már segítségre szorul, amikor a temetőbe szeretne látogatni​ és a sír ápolásával járó fizikai munkát már nem tudja felvállalni. Segíti szolgáltatásunk érzelmi megnyugvását akkor is, ha lelkileg megterhelő Önnek rendszeresen a temetőbe látogatni, de igényesen ápolt nyughelyen szeretné tudni hozzátartozóit.
 
Segítségünk mindazoknak is szól, akik távol élnek az elhunytak sírjától, és nincs lehetőségük arra, hogy hozzátartozóik sírját rendszeresen gondozzák, látogassák.

CÉGÜNK A - BLESS MEMORY- MUNKÁJA BIZTOSÍTJA, HOGY SZERETTEIKRŐL AZ ÉVEK MÚLÁSÁVAL IS ÁPOLT NYUGHELLYEL, EMLÉKÜKHÖZ MÉLTÓ KÖRNYEZETBEN EMLÉKEZHESSENEK!
 
 
Image
Image
A temető a békesség és visszaemlékezés kertje, de emellett ad módot a munkálkodásra, ami segíti a gyógyulást, enyhíti a fájdalmat. A sírkertekben a megbecsülést jelzik a kegyelet virágai. A tavasszal- ősszel segítséget adunk, hogy milyen növényeket érdemes ültetni és mire figyeljünk a parkosítás kapcsán.

A sírnak békességet és nyugalmat kell sugároznia, ezért az ültetésnél érdemes figyelni a szín harmóniára és arra, hogy három-négy fajta növény kerüljön rá. Az elrendezés szintén fontos, hogy mindegyik növény a legjobban díszítse a nyughelyet, optimálisan tudjon nőni és ne takarja el a fejfát, sírkövet.

Természetesen a sírhant beültetésénél fontos szempont kell, hogy legyen, hogy az elhunyt szerettünk mely virágokat, növényeket szerette. Ha volt kedvence, vagy amiben szívesen gyönyörködött, akkor kézenfekvő, hogy ezt válasszuk. Vidéken még jellemző, hogy ha fiatalabb volt a halott, akkor színesebb virágok kerülnek az emlékhelyére, mintha idősebb.

A sírkő színe is adhat támpontot a növények kiválasztásánál, a világosabb kő előtt jobban mutatnak a sötétebb, mélyebb tónusú virágok, míg a sötétebb sírkő elé inkább a világos növényeket érdemes ültetni.

Legalább évente egyszer szokás rendbe tenni a sírhely környékét, hiszen elhunyt szerettünk emlékének is tartozunk ennyivel. Érdemes még október közepe-vége felé megrendelni az egyéni sírápolás és karbantartás folyamatait, hogy ne a legforgalmasabb látogatási időszakban, a kilátogató rokonok előtt kelljen ezzel foglalkoznunk.
Sírápolás szabályai

A sírápolás során illik betartani pár szabályt: a tevékenységünk ne sértse mások kegyeleti érzéseit, ne akadályozzuk mások sírgondozási tevékenységét. Ha ottlétünkkor éppen szertartás zajlik, odafigyelünk, hogy a sírápolás ne zavarja meg az eseményt.

A temetői sírgondozás alapvetően kertészeti feladat, ha felszínből kiemelkedő sírról van szó. Az ilyen emlékhelyeknél a sírhant általában kővel vagy műkővel keretezésre kerül, esetleg gyepesítik vagy díszkaviccsal takarják. Az alapos sírgondozás fontos része évente egyszer, hogy a követ megtisztítsuk és impregnáljuk.

Ha olyan növényekkel ültetjük be a sírt, amelyek a talaj adottságaihoz illenek, általában évekig kitartanak, nem jelennek meg rajtuk betegségek. A vegyszeres gyomirtás tilos a temetőkertekben, ha maradandó károk jelentkeznek a növényeken, akkor kicseréljük.

A sírhelyről és a környező területről a lehullott ágakat, leveleket, növényeket, gyomokat eltávolítjuk, ez is a sírgondozás fontos része.

Az urnás sírhelyek gondozásakor, kicseréljük az előző látogatáskor elhelyezett virágokat, mécseseket, áttöröljük a márványtáblát. Egyedi urnasírok környezetét rendbe tesszük.

Sírgondozási szolgáltatásaink:
- Koszorúk, díszek, virágok, mécsesek eltávolítása
- Ültetés, általános gyomlálás
- Növények metszése
- Sírhely lesöprése, levelek eltávolítása
- Sírkő finom tisztítás, mohamentesítés
- Sír körüli parkmunka
- Urnás és koporsós sírhelyek gondozása.
- Sírhelyek közvetlen környezetének gyomtalanítása, kaszálása, tisztántartása;
- Kőszegélyes vagy hantos sírok felületének idényvirágokkal történő beültetése és rendszeres gondozása;
- Virágcsokrok, koszorúk elhelyezése a sírokon a kívánt rendszerességgel vagy alkalmakhoz kapcsolódóan;
- Mécsesek elhelyezése;
- Fedlapos síremlékek megtisztítása, gondozása.
 
Bármit ültetünk, azt gondozni kell. A kiültetéseket öntözni, gyomlálni, kapálni, nyírni kell. Akiknek nincs idejük rendszeresen kilátogatni a temetőbe, igénybe vehetik egyszeri, vagy egész évre szóló sírgondozási szolgáltatásunkat.

Sírok egyszeri tisztítása:
Sírok gyomnövényektől, elburjánzott növényzettől való tisztítása, rendbetétele, egy alkalommal.

Sírgondozás:
Egyéni megrendelés alapján egész évben folyamatosan rendben tartjuk a sírt. Rendszeresen kigyomláljuk, megkapáljuk, gereblyézzük, leseperjük, lemossuk, attól függően, hogy milyen sírról van szó. Virággal, virágkötészeti termékkel díszítjük a sírt.
Kérésre a sírról fényképfelvételt készítünk, melyet továbbítunk a megrendelőnek, aki a látottak alapján megválasztja, hogy mely egyéb szolgáltatásunkra tart igényt. A munka elvégzését követően kérésre újabb fényképfelvételt készítünk és továbbítunk a már felújított, ápolt, gondozott síremlékről. Természetesen folyamatosan egyeztetünk a megrendelő igényeiről, elégedettségéről, az esetlegesen elvárt további tennivalókról.
 
Mivel minden munka egyéni igény alapján készül el, és mert nincsen két egyforma sír sem, ezért áraink felől érdeklődjön személyesen.
Image